Afdrukken

Nuttige achtergrondinformatie

11.11.11

Web: www.11.be

De Vlaamse koepel voor ngo's doet aan politiek lobbywerk in Vlaanderen en verdedigt de belangen van het Zuiden in Vlaanderen. Op de portaalsite vind je heel wat informatie over allerlei thema's met betrekking tot ontwikkelingswerk. Met ondermeer een vacaturesite en een activiteitenagenda.

 

Wegwijzer (reisinfo vzw)

Tel: 050-33 75 88, web: www.wegwijzer.be

Een documentatiecentrum, uitsluitend gewijd aan het thema 'reizen'. Leden kunnen er terecht voor alle mogelijke reisinformatie. Of het nu om een korte weekendtrip of een lange wereldreis gaat. Naast een Reisinfo-centrum is er het magazine Reiskrant met een zoekertjesrubriek. Er wordt ook een jaarlijkse Reismarkt georganiseerd.

 

Kamiel

Web: www.kamiel.info

Ga je naar het buitenland om er te werken, studeren, vrijwilligerswerk te doen, ... Kortom, om meer te doen dan enkel de toerist uit te hangen? Kamiel gidst je door de administratieve rompslomp.

'Heb ik een verblijfsvergunning nodig om in het buitenland te studeren? Loopt mijn wachttijd door terwijl ik weg ben? Als ik in het buitenland werk moet in dan in België belastingen betalen? Krijgen mijn ouders nog kindergeld?'  Het antwoord op deze en andere vragen lees je bij Kamiel.info.

111111   cncd acodev  FIABEL logo NL  concord