SOS Kinderdorpen vangt ontheemde kinderen en families op in Syrië - ngo-federatie

Menu

SOS Kinderdorpen vangt ontheemde kinderen en families op in Syrië

Profile picture for user johan.decrom@ngo-federatie.be
Contactpersoon: Johan De Crom
Gepubliceerd op: 21 Nov 2018
Gewijzigd op: 28 Nov 2019

Duizenden kinderen in Syrië moesten op de vlucht voor het geweld en raakten in de chaos hun ouders kwijt. Die kinderen vangt SOS Kinderdorpen op en herenigt ze met hun (versterkte) familie.

Wat doet SOS Kinderdorpen

Een veilige schuilplaats

SOS vangt in het westen van Syrië (Tartous) 150 kinderen op die hun thuis moesten ontvluchten en zo hun ouders of familie kwijt raakten. Overdag is er ook een kindvriendelijke ruimte, waar dagelijks 100 kinderen terecht kunnen.

We bieden hen een veilige schuilplaats, waar ze beschermd zijn tegen de risico’s van een leven op straat. We zorgen dat ze kunnen eten en drinken, dat ze naar school gaan en dat ze naar de dokter kunnen als ze ziek zijn.

Herenigen met familie

Tegelijkertijd gaan we op zoek naar de ouders of familie van de kinderen. We willen hen zo snel mogelijk opnieuw samen brengen. Is die familie niet sterk genoeg om goed voor de kinderen te zorgen, dan gaan we die ondersteunen. Zodat de kinderen zeker goed terecht komen.

Voor kinderen die geen familie meer hebben, zoeken we een oplossing op lange termijn. Zodat ze toch opgroeien in een warme thuis. De twee kinderdorpen van SOS in Syrië zijn daarbij een optie.

Omgaan met trauma’s

Veel kinderen op de vlucht zagen dingen gebeuren die geen mens zou mogen meemaken. De psychosociale begeleiding van kinderen krijgt daarom een belangrijke plaats.

Dat kan via individuele therapie. Maar we helpen kinderen ook spelenderwijs en in groep omgaan met de dagelijkse realiteit in Syrië.

Veel kinderen zagen dingen gebeuren die geen mens zou mogen meemaken
SOS Kinderdorpen
Lees meer op www.soskinderdorpen.be
Website by MINSKY