Institutionele dialoog - ngo-federatie

Menu

Institutionele dialoog

Profile picture for user lenni.mertens@ngo-federatie.be
Contactpersoon: Mertens Lenni
Gepubliceerd op: 07 Sep 2018
Gewijzigd op: 21 Apr 2020
Regelgeving DGD 2017-2021

Wat is de institutionele dialoog?

De institutionele dialoog is een jaarlijks terugkerende dialoog tussen DGD en de individuele ngo’s. Het doel en de agenda van de institutionele dialoog zijn vastgelegd in het KB (Art. 11). De dialoog is er in de eerste plaats om de erkenning op te volgen. De dialoog gaat over de organisatie in zijn geheel en niet exclusief over de uitvoering van het DGD-programma. Het doel is om een dynamische, open dialoog tussen de administratie en de niet-gouvernementele ontwikkelingsactoren tot stand te brengen, georiënteerd op leren en op wederzijds begrip.

Alle organisaties worden door DGD uitgenodigd voor een institutionele dialoog. Ook de ngo’s die een programma indienden via de gegroepeerde aanvraag.

Ngo’s die samenwerken in een gemeenschappelijk programma, worden in principe samen uitgenodigd voor een gemeenschappelijke institutionele dialoog. Als er redenen zijn om het luik over de institutionele, organisatorische en strategische evolutie van de organisaties in aparte dialogen te bespreken, kan je dat in overleg met je dossierbeheerder beslissen.

Evaluatie institutionele dialogen

Hoe kan een organisatie zich voorbereiden op de institutionele dialoog?

Website by MINSKY