Vliegreizen - ngo-federatie

Menu

Vliegreizen

Profile picture for user bruce.stevens@ngo-federatie.be
Contactpersoon: Bruce Stevens
Gepubliceerd op: 15 Oct 2018
Gewijzigd op: 28 Apr 2020
Onze ondersteuning Samenaankoop

Samenaankoop vliegreizen

Begin 2011 hebben beide federaties een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid tot samenaankoop van diensten en goederen voor de sector. Aankoop vliegreizen werd het eerste project van samenaankoop voor onze sector. In 2015 werd een nieuwe aanbesteding opgestart. Via een Europese aanbesteding kwam UNIGLOBE VDK Travel als beste uit de bus en werd er een engagement aangegaan voor de periode 2016-2020.

Eind februari 2020 loopt dit contract af. Ngo-federatie, Acodev en nu ook Fiabel hebben daarom de overheidsopdracht voor aanwijzing van een reisbureau vernieuwd. De offertes moeten ten laatste op 28 januari 2020 ingediend zijn. De analyse van de dossiers gebeurt de 20 dagen daarop. Daarna wordt er opnieuw voor een periode van 4 jaar een engagement aangegaan met het winnend reisbureau.

De informatie hieronder geeft de situatie weer zoals ze nu nog is onder het lopend contract met Uniglobe VDK Travel.

De aanbieder die we als federaties aanraden als "preferred partner" is:

UNIGLOBE VDK Travel uit Vilvoorde
Hendrik I lei 45
1800 Vilvoorde
www.uniglobevdktravel.be
ngo-ong@uniglobevdktravel.be 
Tel. +32-(0)2-756 00 80 

Je kan dus als erkende ngo bij deze partner terecht voor al je vliegreizen. Door het samenaankoop contract met de federaties vervalt de verplichting van de aankoper tot openbare aanbesteding of onderzoek van 3 offertes. Je mag dat uiteraard doen, maar door de samenaankoop is dit niet meer verplicht.

Geïnteresseerde ngo's kunnen best rechtstreeks contact opnemen met UNIGLOBE VDK Travel. Hierna kan de ngo dan overgaan tot het afsluiten van een 'service level agreement' (een samenwerkingsakkoord).

UNIGLOBE VDK Travel zorgde ook voor een overzicht van hun diensten en werkwijze. Je leest deze in hun folder.

In maart 2016 werd de vernieuwde werking met VDK travel voorgesteld. Hieronder vind je de PPT van deze bijeenkomst:

Brussels Airlines Humanitairian programme

Brussels Airlines heeft zijn tariefplannen voor ngo's naar Afrika sterk vereenvoudigd. Als gevolg hiervan gelden er nog 3 prijs categorieën (Noord en West Afrika, Centraal Afrika, Oostelijk en Zuidelijk Afrika), voor 18 bestemmingen in het Afrikaanse continent.

Via de samenwerking met andere maatschappijen van de Lufthansa groep kunnen deze bestemmingen vlot bereikt worden en kan er ook zonder probleem gecombineerd worden tussen de verschillende maatschappijen en bestemmingen.

Dit initiatief maakt dienstreizen naar deze bestemmingen in Afrika voordeliger en efficiënter. Uiteraard staan deze tarieven ter jullie beschikking via onze partner UNIGLOBE VDK travel.

Flyer Brussels Airlines Global Humanitarion Programme
Vliegreizen
22 Nov 2018 nl TAGS: Samenaankoop

Het formulier voor de boekingsaanvraag

We hebben hiervoor een format aangemaakt die je kunt personaliseren en bij het ticket van de reiziger toevoegen.

Bijkomende info

In volgend document vind je belangrijke informatie terug in verband met reizen en vliegmaatschappijen. Wij raden aan dit eens grondig door te nemen alvorens je een dienstreis onderneemt.

Voor meer informatie kan je terecht bij Maggy Jacobs.

Website by MINSKY