Wat doet Concord? - ngo-federatie

Menu

Wat doet Concord?

ContactpersoonArras Sarah
07 Sep 2018
Onze ondersteuning Concord

Concord verenigt op Europees vlak de federaties voor ontwikkelingssamenwerking. Ngo-federatie is lid van Concord.

Wie is Concord?

CONCORD (CONfederation for COoperation of Relief and Development NGOs’) is de Europese confederatie van ngo's voor ontwikkelingssamenwerking.

 

Concord verdedigt de belangen van de ngo-sector tegenover de Europese instellingen zowel op politiek vlak als op het vlak van de toegang tot de Europese financieringslijnen.

 

De confederatie bestaat uit 28 nationale platforms (waaronder het Belgisch Platform Concord) en 23 internationale netwerken. Samen vertegenwoordigen die meer dan 2600 ngo's in de sector. Concord is de belangrijkste onderhandelaar bij de Europese instellingen wat betreft ontwikkelingssamenwerking. Een van de voornaamste activiteiten is de besluitvorming van deze instellingen positief te beïnvloeden en de impact van de ngo's voor ontwikkelingssamenwerking te verbeteren.

Hoe werkt Concord?

CONCORD organiseert haar werk in thematische HUBs. Om een beter inzicht te krijgen in de werking van deze vier HUBs werden deze toegelicht tijdens onze CONCORD Lunch op 5 september 2018. Hierbij een kort overzicht van de presentaties:

  1. HUB 1: Sustainable Development and Policy Coherence for Sustainable Development - Lonne Poissonnier
  2. HUB 2: Financing for Development - Alexandra Rosen
  3. HUB 3: Promoting Civil Society Space - Zuzana Sladkova
  4. HUB 4: Global Citizenship and People’s engagement - Francesca Minniti

Belgisch platform Concord

Concord is een lidorganisatie samengesteld uit 28 landenplatforms, 23 internationale netwerken en 4 geassocieerde leden. 

De 2 koepels (11.11.11 en CNCD-11.11.11) en de 2 federaties (ngo-federatie en Acodev) vormen het Belgisch Platform Concord (BPC). Leden van de federaties en de koepels worden via dit Platform vertegenwoordigd binnen Concord.

Het BPC verenigt zich een vijftal keer per jaar en coördineert de doorstroming van informatie naar haar leden. Daarnaast wordt ook elk jaar een ledenmoment georganiseerd rond actuele thema’s op Europees niveau. Leden met specifieke expertise kunnen ook een mandaat krijgen van het BPC voor het opvolgen van specifieke thema’s.

> Als lid van Concord kan je terecht op het Concord intranet via www.concordeurope.net.

> Download de voorstelling van het Belgisch Platform Concord.

 

 

Als Belgische ngo ben je vertegenwoordigd binnen CONCORD via het Belgisch Platform CONCORD.

> Meer info op www.concordeurope.org.

Website by MINSKY