Bouwen aan de werven voor de toekomst - ngo-federatie

Bouwen aan de werven voor de toekomst

Profile picture for user sarah.arras@ngo-federatie.be
Contactpersoon: Arras Sarah
Gepubliceerd op: 08 Oct 2019
Gewijzigd op: 19 Feb 2020
Onze ondersteuning Belgische ngo's in 2030

Het Toekomsttraject 2030 ondersteunt ngo’s om innovatief aan de slag te gaan, op 9 ‘werven’.

Toekomst voorbereiden in werven

Het Toekomsttraject 2030 is opgestart in 2018 en heeft sindsdien al een hele weg afgelegd: de context en uitdagingen zijn geschetst, we bevroegen zowel de sector als externe stakeholders. We organiseerden toekomstateliers om samen te reflecteren. De werven maken deze reflecties concreet. Uiteraard werken we voor deze werven ook nauw samen met 11.11.11.

Elke werf beoogt om concrete handvaten aan te reiken voor de sector. Hoe kan je bijvoorbeeld de opdeling Noord-Zuid loslaten in een steeds globalere wereld? Of hoe zorg je ervoor dat personeel en achterban een betere afspiegeling zijn van de maatschappij? Waar sta je als organisatie ten aanzien van multi-actorpartnerschappen?

De werven van het Toekomsttraject zullen tot verschillende vormen van output leiden: concrete handvaten zoals een vorming of analysetool, inspirerende voorbeelden en strategische input voor positiebepaling als sector. De precieze output van elke werf zal mee bepaald worden door de leden die hiermee aan de slag gaan.