Uniglobe voert annuleringskost in voor vliegreizen - ngo-federatie

Uniglobe voert annuleringskost in voor vliegreizen

Profile picture for user bruce.stevens@ngo-federatie.be
ContactpersoonBruce Stevens
08 Oct 2020

Uniglobe voert een annuleringskost van 15 euro in voor vluchten die geboekt worden vanaf 7 oktober. Dit voor de duur van de coronacrisis.

Hoewel nog strenge restricties op internationale reizen gelden, hernemen sommige organisaties opnieuw dienstreizen naar partnerlanden. De reisbeperkingen veranderen nog dagelijks en het begrip ‘essentiële reizen’ wordt soms breed geïnterpreteerd.

Dit noopt ons vast reisbureau Uniglobe ertoe om een tijdelijke annuleringskost van 15 euro in te voeren voor boekingen gemaakt vanaf 7 oktober die door omstandigheden gelinkt aan corona toch geannuleerd moeten worden (bv. als de luchtvaartmaatschappij op basis van reisbeperkingen opgelegd door de overheid de vlucht moet annuleren). Het gaat om een tijdelijke annuleringskost, voor de duur van de coronacrisis en de onzekerheid m.b.t. reisbeperkingen die die met zich meebrengt.

Wees dus voorzichtig met je boekingen voor internationale vluchten: ga de reisbeperkingen na, maak een inschatting van het risico op (her)sluiting van het luchtverkeer, of vraag advies bij Uniglobe zelf. Meer info bij Bruce Stevens.

Voor reservaties die reeds geboekt waren en vandaag worden geannuleerd, geldt geen annuleringskost.