Tweede deel van subsidieschijf DGD valt in juni te verwachten - ngo-federatie

Tweede deel van subsidieschijf DGD valt in juni te verwachten

Profile picture for user paola.vallejopatino@ngo-federatie.be
ContactpersoonVallejo Patiño Paola
23 Apr 2020

Volgens het vereffeningsschema van DGD kunnen organisaties het tweede deel van hun schijf 2020 in juni verwachten. De dossierbeheerders nemen momenteel contact op met de organisaties om te communiceren dat de schuldvordering kan ingediend worden. Dit is het teken dat organisaties hun schuldvordering kunnen indienen om 27,65% van hun subsidie van dit jaar aan te vragen.

De schuldvordering kan op twee manieren verzonden worden:

• via de post aan de dienst B&B (adres op officiële notificatie van toekenning van de subsidie)
  • via e-mail op het adres einvoice@diplobel.fed.be:
    • De ondertekende schuldvordering en de eventuele begeleidende brief worden in pdf-formaat verwacht.
    • Indien van toepassing: de uitgavenstaat wordt in Excel-formaat en in pdf-formaat (ondertekende versie) verwacht.
    • Indien van toepassing: de berekeningstabel voor de vrijwillige vermindering van de subsidie wordt in Excel-formaat verwacht.

Opmerkingen

• Organisaties die nog geen nieuws hebben gekregen van hun dossierbeheerder hoeven niet erop te wachten alvorens de schuldvordering in te dienen.
  • Als de schuldvordering reeds ingediend is per post hoef je dit NIET nog eens te doen via e-mail. Twee documenten in het circuit introduceren werkt net vertragingen en verwarring in de hand bij de administratie.
  • Je kan -ter informatie- een kopie van de schuldvordering (per post of per e-mail) sturen aan de beheercoördinator op dezelfde dag van indiening. Zo kan deze de verwerking ervan gemakkelijker opvolgen. Opgelet: alleen de ontvangst van de documenten door de dienst B&B zet de verwerkingsprocedure van de schuldvordering op gang.
  • De organisaties die hun schuldvordering voor het eerste deel van de subsidie nog niet hebben ingediend (wegens in procedure van uitgavenstaat) moeten 2 verschillende schuldvorderingen indienen : een voor deel 1 (50%) en een voor deel 2 (27,65%) van de subsidie voor 2020