Ook in 2021 zetten we in op dekoloniseren - ngo-federatie

Ook in 2021 zetten we in op dekoloniseren

Profile picture for user sarah.arras@ngo-federatie.be
ContactpersoonArras Sarah
17 Dec 2020

De leden van de werf ‘Dekolonisering’ kwamen begin december voor de laatste keer dit jaar samen. We blikten terug op een jaar van bewustwording over de sense of urgency van dekolonisering voor onze sector. Het rapport ‘Implicaties van dekolonisering voor de Vlaamse sector van ontwikkelingssamenwerking’ confronteert ons met verschillende domeinen van ons werk waarin oude machtsverhoudingen soms doorwerken en bestendigd worden, waaronder discours en beeldvorming, partnerrelaties, financieringsmechanismen of kennisproductie.

Afgelopen jaar focuste de werf vooral op onderlinge uitwisseling en expertise uitbouwen. In 2021 willen we nog meer inzetten op bewustwording en de discussie stimuleren in de hele sector. De weg is lang, maar we zien dat heel wat ngo’s stappen vooruit willen zetten en daarom investeren in grondige interne reflectieprocessen.

Wil jij in 2021 ook aan de slag met dekoloniseren binnen jouw organisatie? Weet je niet waar te beginnen of zoek je een klankbordgroep voor je ideeën? Zoek je een facilitator voor een (online) brainstorm met collega’s over wat dekoloniseren voor jouw organisatie betekent? Contacteer Sarah en we bekijken samen welke ondersteuning we vanuit de werf kunnen bieden!