'Noord-Zuid uit de koker': download de inspiratiegids - ngo-federatie

'Noord-Zuid uit de koker': download de inspiratiegids

Profile picture for user sarah.arras@ngo-federatie.be
ContactpersoonSarah Arras
25 Mar 2021

Hoe komen ngo’s los van de Noord-Zuid-kokers in hun programma’s, hun organisatiemodel en hun discours? Wat betekent ontkokering in de praktijk? En hoe begin je aan zo’n veranderingsproces?

Met deze vragen trapten we in april 2020 de toekomstwerf ‘ontkokering Noord-Zuid’ (online) af. Een klein jaar later stellen ngo-federatie en de leden van de werf met trots de publicatie ‘Noord-Zuid uit de koker’ voor. Ze is één van de vruchten van ons Toekomsttraject 2030.

Deze inspiratiegids bundelt inzichten en geleerde lessen uit de werf die relevant zijn voor de hele sector. We dagen Belgische ngo’s uit om de nieuwe globale benadering die we in deze gids voorstellen, te plooien naar hun eigen DNA. Want zoals bij geen enkel veranderingsproces gaat ook bij ontkokering een ‘one size fits all’ niet op.

Verwacht dus geen concreet stappenplan dat je in één-twee-drie op bestemming brengt. Wel veel stof tot nadenken en inspirerende praktijkvoorbeelden!

Noord-Zuid uit de koker: inspiratiegids
25 Mar 2021 nl