Ngo's bereiden toekomst voor: wat is onze politieke rol? - ngo-federatie

Menu

Ngo's bereiden toekomst voor: wat is onze politieke rol?

Profile picture for user sarah.arras@ngo-federatie.be
ContactpersoonArras Sarah
21 Jan 2021
News

Ngo-federatie en 11.11.11. presenteren de publicatie 'Makelaars in verandering', die cases en concrete tips biedt voor het politiek werk van organisaties voor internationale samenwerking. Ze is één van de vruchten van de werf 'Politieke rol' van ons Toekomsttraject 2030. Daarin brengen we leden samen om ideeën uit te wisselen in kleine groep en daar later de sector mee te inspireren. 

Wat staat er in de publicatie?

Wat dit document niet is: een handleiding met een stap-voor-stap-plan voor de politieke rol die ngo's moeten innemen of met een exhaustieve analyse van elk mogelijk aspect ervan.

Deze gids wil vooral organisaties prikkelen en goesting geven om de strijd meer gebeten te voeren. We zetten de schijnwerpers op zowel beproefde methodes van beïnvloeding als vormen die meer eigen zijn aan dit tijdsgewricht, met zijn snelle maatschappelijke verschuivingen en technologische mogelijkheden. De tekst is doorspekt met cases en rolt tips uit. 

'Makelaars in verandering' focust op beleidsbeïnvloeding in België, maar de aanpak die organisaties hanteren, halen ze ook uit hun expertise in partnerlanden. Deze vernieuwende gids is zo meteen ook een voorbeeld van de ontkokering tussen Noord en Zuid in de ontwikkelingssamenwerking. Het zijn nu eenmaal dezelfde thema’s en uitdagingen die ons wereldwijd met elkaar verbinden.

Laat je inspireren

Download hier de publicatie 'Makelaars in verandering'

Website by MINSKY