Kinderrechten opnemen in je programma's? Raadpleeg de inspiratiegids - ngo-federatie

Kinderrechten opnemen in je programma's? Raadpleeg de inspiratiegids

Profile picture for user sarah.arras@ngo-federatie.be
ContactpersoonArras Sarah
26 Nov 2020

Het Platform Kinderrechten in Ontwikkelingssamenwerking (PKIO), waarin verschillende ngo's zetelen, publiceerde een inspiratiegids om kinderrechten te integreren in de programma’s voor ontwikkelingssamenwerking.

Kinderrechten in je programma

Deze gids helpt actoren in de sector om zich bewust te worden van het thema kinderrechten en hoe deze in hun programma's en praktijken te integreren. Hij introduceert enkele kernconcepten zoals een aanpak en programmering op basis van kinderrechten, reikt denkpistes aan om beter rekening te houden met kinderrechten in de hele projectcyclus en ver­schaft een waaier aan instrumenten en lectuur om nog een stap verder te gaan.

Deze inspiratiegids is een eerste aanzet om in te spelen op de verwachtingen van actoren in de sector. Hij zal in de toe­komst bijgewerkt worden in functie van de evoluerende tools en kan aangevuld worden met nieuwe thema’s. Opmerkingen en suggesties kunt u sturen naar ecouck@unicef.be.

Bekijk de gids

Inspiratiegids kinderrechten in programma's
26 Nov 2020 nl
Guide d'inspiration sur les droits de l'enfant dans les programmes