Juniorprogramma in overgangsjaar: Enabel stelt versoepelde voorwaarden op - ngo-federatie

Menu

Juniorprogramma in overgangsjaar: Enabel stelt versoepelde voorwaarden op

Profile picture for user bruce.stevens@ngo-federatie.be
ContactpersoonBruce Stevens
21 Jan 2021
News

De juniors van Enabel beginnen naar jaarlijkse gewoonte in een ngo te werken in het vierde kwartaal van het jaar, gedurende één jaar. Daardoor vallen ze in 2021-2022 gedeeltelijk in het huidige en gedeeltelijk in het komende programma. Dat maakt het onhandig om nu al te weten wat ze precies kunnen doen in je organisatie, maar de aanvraag voor een junior moet wel gebeuren voor 5 februari. Enabel heeft begrip voor die moeilijke situatie en stelt, na input van de federaties, in een brief versoepelde maatregelen op. Die brief vind je hieronder.  

Zoals eerder vermeld in onze nieuwsbrief, is 5 februari 2021 de eerste en enige deadline voor het aanvragen van een junior expert in het kader van het juniorprogramma van Enabel. De opdrachten van de juniors hebben een looptijd van één jaar en starten in het vierde kwartaal van 2021.

De juniors werken dan tijdens de overgangsperiode van de huidige programma’s naar de nieuwe programma’s, maar die nieuwe programma’s moeten nog vorm krijgen en vervolgens nog formele goedkeuring krijgen van DGD. Dus het is nog niet voor elke organisatie duidelijk wat de junior precies zal moeten doen. Enabel stelt de kwaliteit van het juniorprogramma steeds voorop en stelt dan ook enkele versoepelde voorwaarden op voor organisaties die nu een junior willen aanvragen. Lees hieronder hun brief. 

Brief Enabel - Juniorprogramma 21-22
21 Jan 2021 nl
Website by MINSKY