Framing over ontwikkelingssamenwerking? Zet de juiste bril op! - ngo-federatie

Framing over ontwikkelingssamenwerking? Zet de juiste bril op!

Profile picture for user arnout.justaert@ngo-federatie.be
ContactpersoonArnout Justaert
19 May 2020

11.11.11 en ngo-federatie starten vanaf juni een traject over framing over ontwikkelingssamenwerking. We gaan op zoek naar een bewuste en strategische omgang met die framing in de communicatie over onze politieke standpuntinname. We organiseren ook twee workshops waarop we communicatie- en beleidsmedewerkers uitnodigen.

Framing is een bril die je opzet om naar de maatschappij te kijken. Zo bepaalt framing mee hoe mensen naar ontwikkelingssamenwerking kijken, en breder, naar de aanpak van mondiale ongelijkheden. 11.11.11 en ngo-federatie zijn er van overtuigd dat framing een belangrijke invloed heeft op het draagvlak en de steun voor ontwikkelingssamenwerking.

We nodigen je uit om deel te nemen aan dit traject. Je leert wat framing is en krijgt inzicht in welke frames over ontwikkelingssamenwerking je organisatie zelf hanteert en welke frames anderen gebruiken, zoals politici of de media. Je weet welke problematiserende frames er zijn en vooral welke counterframes je daartegenover kan plaatsen. Het Centrum voor Mediastudies van de KULeuven begeleidt dit traject van twee workshops.

Concreet:

• Je bent een communicatie- of beleidsmedewerker die bezig is met de communicatie van politieke standpuntinname. We waken over een mix van beide profielen in de uiteindelijke deelnemersgroep.
  • Je neemt deel aan twee workshops, eentje voor en eentje na het zomerreces. De concrete data worden nog bepaald.
  • Je bent één van de maximum 30 deelnemers aan deze workshop.

Wens je deel te nemen?

Maak je kandidatuur bekend bij griet.ysewyn@11.be, ten laatste op 29 mei 2020. Per organisatie mogen max. 2 personen deelnemen. Ook voor meer informatie kan je bij Griet Ysewyn terecht.