Evaluatie Belgisch Fonds voor Voedselzekerheid: verslag van de hoorzitting - ngo-federatie

Evaluatie Belgisch Fonds voor Voedselzekerheid: verslag van de hoorzitting

Profile picture for user arnout.justaert@ngo-federatie.be
ContactpersoonArnout Justaert
19 May 2020

Op vraag van de Dienst Bijzondere Evaluatie een externe evaluatie uitgevoerd over het Belgisch Fonds voor Voedselzekerheid. Het finale evaluatierapport en de managementrespons die ngo’s daarop uitwerkten, gaven we jullie al mee. Op 15 januari vond over dit evaluatierapport ook een hoorzitting plaats in de parlementaire commissie voor Buitenlandse Betrekkingen. Het verslag van die hoorzitting is nu gepubliceerd.

Het verslag bevat een weergave van de verschillende uiteenzettingen en tussenkomsten van:

• de Bijzondere Evaluator van (de historiek van) het BFVZ en van een expert uit het evaluatieteam over het evaluatierapport;
  • DGD en Enabel, waarin ook dieper ingegaan wordt op de managementrespons die DGD en Enabel opgesteld hebben n.a.v. deze evaluatie;
  • een vertegenwoordiger van Coalitie tegen de Honger;
  • een vertegenwoordiging van de FAO;
  • een debat plaats onder de parlementsleden.
Verslag hoorzitting over Belgisch Fonds voor de Voedselzekerheid
27 May 2020 nl TAGS: Evaluatie