De financiële functie als hefboom naar een duurzame financiële strategie - ngo-federatie

De financiële functie als hefboom naar een duurzame financiële strategie

Profile picture for user Jan.DeDecker@ngo-federatie.be
ContactpersoonJan De Decker
11 Mar 2021

Op 19 februari kwam de werf Financiële Gezondheid van het Toekomsttraject2030 voor de derde maal samen. De rol van de financiële functie, die eerder al op een theoretische manier werd verkend, bestudeerden we nu verder met de deelnemende organisaties.

Beperkt de financiële functie zich tot het uitvoeren van ondersteunende taken, zoals het boeken van facturen en het invullen van financiële verantwoordingsrapporten? Of reikt de invloed verder en is er inspraak bij het opstellen van de programma’s en bij het intekenen op diverse financieringsbronnen?

We kwamen tot het besluit dat de financiële functie een volwaardige partner van de organisatiemissie dient te zijn. Dat is van belang om een blijvende en fundamentele impact te hebben op de financiële strategie van een organisatie. De financiële medewerker beslist mee over fondsenwerving, personeelsstructuur, partnerschappen en langetermijninvesteringen en heeft dus een tactische rol bij het ter beschikking stellen van de financiële middelen van de organisatie.

Verslag Sessie 3 Werf Financiële Gezondheid
Werf 6. Financiële gezondheid