CONCORD-debat over rol van ODA na corona: 28 oktober - ngo-federatie

CONCORD-debat over rol van ODA na corona: 28 oktober

Profile picture for user sarah.arras@ngo-federatie.be
ContactpersoonArras Sarah
22 Oct 2020

CONCORD organiseert op woensdag 28 oktober een debat over de rol van officiële ontwikkelingshulp (ODA) in het post-COVID-19-tijdperk. Dit debat is de voorloper van haar AidWatch 2020 verslag, dat zich zal richten op de rol van ODA na COVID-19, met bijzondere aandacht voor de toegevoegde waarde van ODA bij de aanpak van armoede en ongelijkheid.

Met de groeiende ongelijkheid en uitsluiting, die nog wordt verergerd door de COVID-19-crisis, is ODA van cruciaal belang om te zorgen dat niemand achterblijft. Als de Europese Unie en haar lidstaten tegen 2030 aan hun verplichtingen ten aanzien van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling willen voldoen, moeten er aanzienlijke inspanningen worden geleverd. Nochtans is de officiële ontwikkelingshulp van de EU voor het derde achtereenvolgende jaar gedaald.

Ter gelegenheid van de lancering van het AidWatch 2020 verslag organiseert CONCORD op woensdag 28 oktober een debat over de rol van ODA in het post-COVID19 -tijdperk.

• Felix Fernandez-Shaw (DEVCO Director of Directorate A, European Commission)
  • Hildegard Bentele (MEP, DEVE Committee, European Parliament)
  • Dorothee Starck (CODEV chair, German Permanent Representation to the EU)
  • Paul Okumu (Africa Platform, Kenya)