Vliegreizen - ngo-federatie

Menu

Vliegreizen

Profile picture for user bruce.stevens@ngo-federatie.be
Contactpersoon: Bruce Stevens
Gepubliceerd op: 15 Oct 2018
Gewijzigd op: 19 Nov 2020
Je ngo beheren Personeel

Voor de samenaankoop vliegreizen viel onze keuze opnieuw op Uniglobe VDK. Op 30 juni was er een presentatie over de vernieuwde dienstverlening en in augustus volgden er nog twee andere presentaties. Deze presentaties en andere nuttige info vind je op deze webpagina.

Samenaankoop vliegreizen

Sinds 2015 organiseren de federaties een procedure voor samenaankoop van vliegreizen voor de sector. Het contract daarvoor werd voor de periode 2016-2020 aangegaan met UNIGLOBE VDK en liep af in februari 2020. Wegens het grote succes van deze samenaankoop werd een nieuwe Europese aanbestedingsprocedure gelanceerd. Verschillende partners dienden een offerte in en na uitgebreide analyse bleek dat UNIGLOBE VDK nog steeds de best mogelijke partner op de markt is. Er werd dus besloten om terug een raamcontract aan te gaan met UNIGLOBE voor een periode van 4 jaar.

Omdat een aantal voorwaarden zullen wijzigen, en omdat er heel wat nieuwe mensen in de sector werken sinds het eerste contract, wordt er weldra een (digitale) informatiesessie gehouden. Uniglobe zal haar diensten presenteren met een Q&A na afloop.

De aanbieder die we dus als federaties aanraden als "preferred partner" is:

UNIGLOBE VDK Travel uit Vilvoorde
Hendrik I lei 45
1800 Vilvoorde
https://www.uniglobe.be/robins-travel-group
ngo-ong@uniglobevdktravel.be 
Tel. +32-(0)2-756 00 80 

Je kan dus als erkende ngo bij deze partner terecht voor al je vliegreizen. Door het raamcontract van de federaties vervalt de verplichting van de aankoper tot openbare aanbesteding of onderzoek van 3 offertes. Je mag dat uiteraard doen, maar door de samenaankoop is dit niet meer verplicht.

Geïnteresseerde ngo's kunnen best rechtstreeks contact opnemen met Frederic Ulens van Uniglobe. Hierna kan de ngo dan overgaan tot het afsluiten van een 'service level agreement' (een samenwerkingsakkoord).

In 2020 werd de vernieuwde werking met Uniglobe voorgesteld. Hieronder vind je de PPTs van deze bijeenkomsten (algemene werking, reizen tijdens corona etc):

Update 2020 vliegreizen BE - Afrika
19 Nov 2020 nl
Travel policy corona - uniglobe
31 Aug 2020 nl

Brussels Airlines Humanitairian programme

De Lufthansa Group carriers zorgen met hun Global Humanitarian Program voor de oplossing voor de specifieke noden van NGOs en andere humanitaire organisaties. Het programma biedt aan sterk verminderde prijzen toegang tot het wereldwijde netwerk van Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss en Austrian. Tickets veranderen van datum is gratis. Terugbetalen kan steeds tegen een kleine fee. In de humanitaire tarieven zijn 2 stukken bagage en 1 stuk handbagage inbegrepen. De speciale voorwaarden zijn beschikbaar in economy, premium economy en business.

Dit initiatief maakt humanitaire missies naar Afrika en de hele wereld efficiënter, comfortabeler en voordeliger. Uiteraard staan de humanitaire tarieven ter beschikking via onze partner UNIGLOBE VDK travel.

Het formulier voor de boekingsaanvraag

We hebben hiervoor een format aangemaakt die je kunt personaliseren en bij het ticket van de reiziger toevoegen.

Bijkomende info

In volgend document vind je belangrijke informatie terug in verband met reizen en vliegmaatschappijen. Wij raden aan dit eens grondig door te nemen alvorens je een dienstreis onderneemt.

Voor meer informatie kan je terecht bij Maggy Jacobs.

Website by MINSKY