Vorming: Theory of Change voor gevorderden - Zuiden (Wachtlijst) - ngo-federatie

- Vorming: Theory of Change voor gevorderden - Zuiden (Wachtlijst)

Intern Evenement Enkel toegankelijk voor leden

Bij ngo-federatie - Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Van 9.30u. tot 16.30u.

Georganiseerd door Karolien Burvenich

We focussen op het gebruik van de Theory of Change tijdens de uitvoering van je Zuid-programma. Hoe gebruik je een ToC samen met je partners? Hoe stem je ToC en interventiestrategie/logisch kader op elkaar af? Hoe zorg je voor voldoende contextualisering in landenprogramma’s? En last but not least: hoe maak je de link tussen de ToC en het M&E kader van het programma of de organisatie?

OPGELET: Deze training is volzet, je kan je wel inschrijven op de wachtlijst.

• Medewerkers die de basisprincipes van Theory of Change beheersen
  • M&E medewerkers, programmabeheerders en Zuid-medewerkers
  • Medewerkers die de strategie van de organisatie/programma’s bewaken

Inhoud

Theory of Chance is een nuttige tool om strategisch aan de slag te gaan bij het formuleren, monitoren en evalueren van je programma’s en projecten. Bovendien is de Theory of Change een verplicht onderdeel in de huidige DGD-programma’s. Daarom organiseren de federaties een leertraject rond Theory of Change.

Deze vorming spitst zich toe op interventies in het zuiden. Na een korte herhaling van de voornaamste principes, focussen we de rest van de dag op het gebruik van de Theory of Change in de praktijk. Hoe gebruik je een ToC samen met je partners? Hoe stem je ToC en interventiestrategie op elkaar af? En als hoofdbrok: hoe maak je de link tussen de ToC en het M&E kader van het programma of de organisatie?

De inhoud wordt verder uitgewerkt, ook op basis van inzichten en lessons learnt van de 1ste vorming omtrent de kritische lezing van een ToC. Ervaringen en inzichten uit de trainingen worden meegenomen in een beknopte handleiding voor het opstellen en gebruiken van een ToC.

Meer informatie en een gedetailleerd programma sturen we via e-mail naar de ingeschrevenen.

Data:

Er worden twee vormingen gegeven binnen dit leertraject: (1) een kritische lezing rond Theory of Change en (2) een training voor gevorderden. Beide vormingen worden opgedeeld voor ToCs toegespitst op interventies in België en in het Zuiden.

Jij kiest zelf welke dag(en) het meest interessant zijn voor jou.

Locatie:

Bij ngo-federatie - Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Taal:

Nederlands, maar deze vormingen vinden ook in het Frans plaats via ACODEV.

Bij vragen contacteer je karolien.burvenich@ngo-federatie.be

Schrijf je hieronder in

OPGELET: Deze training is volzet. Je kan je hieronder inschrijven op de wachtlijst.

We houden je dan op de hoogte als er annulaties zijn, of voor een eventuele extra vorming.

Statusbericht

Sorry…This form is closed to new submissions.