Vorming: Theory of Change voor gevorderden - België - ngo-federatie

Bij ngo-federatie - Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Van 9.30u. tot 16.30u.

Georganiseerd door Karolien Burvenich

We focussen op het gebruik van de ToC tijdens de uitvoering van je Noord-programma. Hoe gebruik je een ToC samen met je partners? Hoe stem je ToC en  interventiestrategie/logisch kader op elkaar af? En last but not least: hoe maak je de link tussen de ToC en het M&E kader van het programma of de organisatie?

• Medewerkers die de basisprincipes van Theory of Change beheersen
  • M&E medewerkers, programmabeheerders
  • Medewerkers die de strategie van de organisatie/programma’s bewaken

Inhoud

Theory of Change is een nuttige tool om strategisch aan de slag te gaan bij het formuleren, monitoren en evalueren van je programma’s en projecten. Bovendien vormt in de huidige DGD-programma’s de Theory of Change een verplicht onderdeel. Daarom organiseren de federaties een leertraject rond Theory of Change.

Deze vorming spitst zich toe op interventies in België. Na een korte herhaling van de voornaamste principes, focussen we de rest van de dag op het gebruik van de Theory of Change in de praktijk. Hoe gebruik je een ToC samen met je partners? Hoe stem je deze af op je strategie? En als hoofdbrok: hoe maak je de link tussen de ToC en het M&E kader van het programma of de organisatie?

De inhoud wordt verder uitgewerkt, ook op basis van inzichten en lessons learnt van de 1ste vorming omtrent de kritische lezing van een ToC. Ervaringen en inzichten uit de trainingen worden meegenomen in een beknopte handleiding voor het opstellen en gebruiken van een ToC.

Meer informatie en een gedetailleerd programma sturen we via e-mail naar de ingeschrevenen.

Data:

Er worden twee vormingen gegeven binnen dit leertraject: (1) een kritische lezing rond Theory of Change en (2) een training voor gevorderden. Beide vormingen worden opgedeeld voor ToCs toegespitst op interventies in België en in het Zuiden.

Jij kiest zelf welke dag(en) het meest interessant zijn voor jou.

Locatie:

Bij ngo-federatie - Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Taal:

Nederlands, maar deze vormingen vinden ook in het Frans plaats via ACODEV.

Bij vragen contacteer je karolien.burvenich@ngo-federatie.be

Schrijf je hieronder in

Statusbericht

Sorry…This form is closed to new submissions.