Vorming Morele Verantwoording via IATI/Aidstream - ngo-federatie

ngo-federatie, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

9.30u - 16u

Georganiseerd door Ngo-federatie - Acodev

Als ngo moet je de interventies waarvoor je subsidies krijgt van DGD verantwoorden conform de internationale IATI-standaard (International Aid Transparency Initiative). Ngo-federatie en Acodev geven hierover deze vorming en ook ondersteuningssessies.

Het Koninklijk Besluit van 11 september 2016 (Art. 45 §1 1°) bepaalt dat vanaf 2018 de gesubsidieerde organisaties -minimaal jaarlijks en uiterlijk op 30 april van elk jaar- hun door de DGD gesubsidieerde interventies conform de IATI-standaard moeten verantwoorden.

VORMING

Organisaties voorbereiden op de morele verantwoording via IATI

Specifieke doelstellingen

• Verhogen van de kennis over de IATI-standaard
  • Informeren over de bijzonderheden van de IATI-publicatie op Belgisch niveau
  • Aanleren hoe het platform Aidstream gebruikt wordt voor het invoeren van de vereiste gegevens

Doelpubliek

De vorming is bedoeld voor iedereen (programmabeheerders, financiële beheerders, M&E-verantwoordelijken, enz.) die rechtstreeks betrokken is bij de morele verantwoording via IATI van CMO’s en IA’s en nog geen IATI-vorming heeft gevolgd.

We bevelen aan dat:

• mensen uit dezelfde organisatie deelnemen aan dezelfde vorming (max. 3 mensen per organisatie).
  • organisaties in een gezamenlijke programma deelnemen aan dezelfde vorming

Er is geen voorafgaande technische expertise vereist.

9.15u. - 9.30u.

Onthaal

9.30u. - 11.00u.

Deel 1 : Context, doelstellingen en principes van IATI

Deel 2: Inhoud van de IATI-bestanden

11.00u. - 11.15u.

11.15u. - 12.30u.

Deel 3 : Opmaken van jouw IATI-publicatie

12.30u. - 13.00u.

13.00u. - 14.30u.

Deel 4 : Invoeren van gegevens - Aidstream

14.30u. - 14.45u.

14.45u. - 15.30u.

Deel 4 : Invoeren van gegevens - Aidstream (vervolg)

15.30u. - 16.00u.

Q&A, conclusies & evaluatie

Lees:

Opmerking: binnenkort lanceren de federaties een geactualiseerde versie van de gids. Deelnemers zullen tijdig verwittigd worden van het verschijnen van dit geüpdatete document.

Zoek op:

• De Aidstream-toegangcodes van jouw organisatie (gebruikersnaam en wachtwoord): er kan maar een account per organisatie bestaan. We zullen tijdens de vorming laten zien hoe je meerdere medewerkers/gebruikers aan elk van de accounts van de organisatie kunt toevoegen.
  • De IATI-registratiegegevens: de IATI-identifier van jouw organisatie en de inloggegevens voor jouw gebruikersaccount (gebruikersnaam en wachtwoord)
  • De publicatie van jouw organisatie op D-portal

• Prijs: gratis
  • Broodjeslunch wordt voorzien.
  • Materiaal zelf mee te brengen:
    • (maximaal) één laptop per organisatie
    • DGD-programma in papieren en/of elektronische versie
    • het financieel verantwoordingsverslag 2018 in papieren en/of elektronische versie
  • Taal: Toelichtingen kunnen zowel gegeven worden in het Frans of in het Nederlands. Opgelet: het Aidstreamplatform is in het Engels.

ngo-federatie: Paola Andrea Vallejo Patiño.

Voor de Franstalige vorming op 12 maart kan je inschrijven bij AcodevContactpersoon bij Acodev is Justine Ferrier.

Schrijf in voor de vorming van 19 maart

Gender
Nodig in het kader van onze rapportage en ons genderbeleid.

Bij welke organisatie werk jij?

Wat is jouw functie binnen de organisatie?

Information message

Bij deze inschrijving ga je akkoord met onze spelregels bij evenementen van ngo-federatie. Contactinformatie en een routebeschijving vind je hier.

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Meer events

Toon