Vorming fiscaliteit voor coöperanten - ngo-federatie

Vorming fiscaliteit voor coöperanten

Intern Evenement Enkel toegankelijk voor leden

zaal Beijing, Vlasfabriestraat 11, 1060 Brussel

9:00 u.- 16:30 u.

Georganiseerd door Eric Kint en Solange Orego

Doel van deze opleiding:

• Je kan het fiscaal schema zoals voorgesteld in de technische fiche fiscaliteit van coöperanten (fiche 3-C) toepassen;
  • Je kan ons instrument voor fiscale ondersteuning aan coöperanten (fiscale Excell 3-C) gebruiken;
  • Je kent de theorie achter het schema om het correcte belastingstelsel van jouw coöperanten te bepalen;
  • Je kan jouw coöperanten begeleiden bij het invullen van hun belastingaangiften (toepassing van het instrument voor fiscale bijstand) en bij het indienen van claims;
  • Je kent de verantwoordelijkheden van de werkgevers met betrekking tot de inhouding van de bedrijfsvoorheffing op de inkomsten uit arbeid.

Dit is voor "klassieke" gevallen. Er zijn immers altijd complexere gevallen waarin een deskundige waarschijnlijk nodig zal zijn, maar met deze vorming kan je de meeste gevallen zelf afhandelen.

Plaats :

ngo-federatie, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Mee te nemen :

Degenen die er één hebben, een laptop voor de praktische oefeningen

Praktisch :

Zend je specifieke vragen en/of mogelijks specifieke verwachtingen aan eric.kint@ngo-federatie.be

Inschrijvingen doe je hieronder

Planning van de dag:

• 9.15 u. : Onthaal
  • 9.30 u. – 12.00 u. : Presentatie van de theorie en oefeningen (met een pauze in het midden van 15’)
  • 12.00 u. – 12.45 u. : Lunchpauze
  • 12.45 u. – 16.15 u. : Presentatie van de theorie en oefeningen (met een pauze in het midden van 15’)
  • 16.15 u. : Conclusies & einde

Nuttige documenten

De ABOS circulaire en onderstaande documenten

Technische fiche coöperanten 3-F: Administratieve en praktische vragen
Expats/coöperanten
01 Sep 2017 nl, fr TAGS: Coöperanten

Schrijf je hieronder in

Gender
Nodig in het kader van onze rapportage en ons genderbeleid.

Bij welke organisatie werk jij?

Wat is jouw functie binnen de organisatie?

broodjesmaaltijd nodig?

Zoja, welke broodjes mogen wij voorzien?

Bij deze inschrijving ga je akkoord met onze spelregels bij evenementen van ngo-federatie. Contactinformatie en een routebeschijving vind je hier.

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel