Uitwisselingsdag gemeenschappelijke programma's (i.s.m. ACODEV) - ngo-federatie

Uitwisselingsdag gemeenschappelijke programma's (i.s.m. ACODEV)

Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw

• Grote zaal: 'La Salle' (gelijkvloers)
  • Kleine zaal: 'Penthouse' (4e verdieping)

Tweekerkenstraat 47 - 1000 Brussel

De locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (en/of te voet of met de fiets)

• station Brussel-Centraal op 15' wandelen (1,4 km)
  • station Brussel-Schuman op 10' wandelen (850 m)
  • metro Kunst-Wet op 5' wandelen (500 m)
  • metro Madou 5' wandelen (700 m)
  • Blue-bike fietspunt: station Brussel-Centraal, station Brussel-Luxemburg
  • Villo! station: Jozef II, Kunst-Wet
  • Er is een fietsenstalling voor de deur

9 u. - 14.15 u. (16.45 u.)

Georganiseerd door Ngo-federatie - Acodev

In de huidige programmacyclus zijn er 12 gemeenschappelijke programma’s waarbij in totaal 34 van de 83 actoren (CMO/IA) betrokken zijn.

Na 3 jaar ervaring met gemeenschappelijke programma’s en op een moment dat de eerste krijtlijnen voor de nieuwe programma’s 2022-2026 uitgezet worden, organiseren ACODEV en ngo-federatie samen een uitwisselingsdag.

Programma

ACODEV en ngo-federatie organiseren deze dag samen. Het is de bedoeling dat iedereen vrij kan deelnemen aan verschillende sessies volgens zijn/haar interesses en/of zijn/haar taal. Pauzes en lunch zijn wel gemeenschappelijk voorzien.

In het Franstalige programma is er nog een extra activiteit in de namiddag waarvoor we geen Nederlandstalig equivalent voorzien. Je bent vrij om hieraan deel te nemen of niet.

FR programma

(grote zaal)

NL programma

(kleine zaal)

9.00u.
    • Présentation de la réglementation et des implications opérationnelles des programmes communs
    • Présentation leçons apprises évaluations
    • Presentatie van de regelgeving en de operationele gevolgen voor gemeenschappelijke programma's
    • Geleerde lessen uit de evaluatie van gemeenschappelijke programma's

10.30u.

10.45u.

Case 1: Gemeenschappelijk programma "SIA" (SOS Faim - Iles de Paix - Autre Terre)

Case 2: Gemeenschappelijk programma Viva Salud - Solidagro - KIYO
    12.00u.

Lunch

12.45u. Case 3: Gemeenschappelijk programma "Uni4Coop" (Eclosio - FUCID - Louvain Coopération - ULB Coopération) Case 4: Gemeenschappelijk programma Memisa & Artsen zonder Vakantie
    14.00u.  Pause Pauze
    14.15u. Animation autour des complémentarités et synergies entre organisations

Einde

Je kan aansluiten in de grote zaal of met jouw eigen materiaal blijven werken in de kleine zaal. We hebben deze zaal een volledige dag gereserveerd.

16.15u. Scéance plénière - Synthèse des discussions
    16.45u. Fin

• Organisaties die nu al binnen een gemeenschappelijk programma werken
    • Organisaties die pistes aan het exploreren zijn om vanaf 1 januari 2022 met een gemeenschappelijk programma te starten

Doelstellingen van de dag

1. Duiden van (DGD-)regelgeving voor gemeenschappelijke programma’s
    2. Inzicht verschaffen in de succesfactoren en valkuilen van een gemeenschappelijk programma (op basis van drie evaluaties die door de federaties zijn uitgevoerd en de presentatie van een aantal cases)

Schrijf je hieronder in.

Gender | Genre
    Nodig in het kader van onze rapportage en ons genderbeleid.
    Nécessaire pour notre rapportage et notre politique de genre.

Bij welke organisatie werk jij?
    Pour quelle organisation travaillez-vous?

Wat is jouw functie binnen de organisatie?
    Quel est votre travail dans l'organisation?

Bij deze inschrijving ga je akkoord met onze spelregels bij evenementen van ngo-federatie. Contactinformatie en een routebeschijving vind je hier.

En vous inscrivant, vous acceptez nos règles du jeu lors des événement de la ngo-federatie. Pour notre contact et adresse, cliquez ici.

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
    Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
    Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Meer events

Toon