Uitwisselingsdag gemeenschappelijke programma's (i.s.m. ACODEV) - ngo-federatie

Uitwisselingsdag gemeenschappelijke programma's (i.s.m. ACODEV)

Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw

• Grote zaal: 'La Salle' (gelijkvloers)
  • Kleine zaal: 'Penthouse' (4e verdieping)

Tweekerkenstraat 47 - 1000 Brussel

De locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (en/of te voet of met de fiets)

• station Brussel-Centraal op 15' wandelen (1,4 km)
  • station Brussel-Schuman op 10' wandelen (850 m)
  • metro Kunst-Wet op 5' wandelen (500 m)
  • metro Madou 5' wandelen (700 m)
  • Blue-bike fietspunt: station Brussel-Centraal, station Brussel-Luxemburg
  • Villo! station: Jozef II, Kunst-Wet
  • Er is een fietsenstalling voor de deur

9 u. - 14.15 u. (16.30 u.)

(onthaal vanaf 8.45 u.)

Georganiseerd door Ngo-federatie - Acodev

In de huidige programmacyclus zijn er 12 gemeenschappelijke programma’s waarbij in totaal 34 van de 83 actoren (CMO/IA) betrokken zijn.

Na 3 jaar ervaring met gemeenschappelijke programma’s en op een moment dat de eerste krijtlijnen voor de nieuwe programma’s 2022-2026 uitgezet worden, organiseren ACODEV en ngo-federatie samen een uitwisselingsdag.

Programma

ACODEV en ngo-federatie organiseren deze dag samen. Het is de bedoeling dat iedereen vrij kan deelnemen aan verschillende sessies volgens zijn/haar interesses en/of zijn/haar taal. Pauzes en lunch zijn wel gemeenschappelijk voorzien.

In het Franstalige programma is er nog een extra activiteit in de namiddag waarvoor we geen Nederlandstalig equivalent voorzien. Je bent vrij om hieraan deel te nemen of niet.

FR programma

(grote zaal)

NL programma

(kleine zaal)

9.00u.
  • Présentation de la réglementation et des implications opérationnelles des programmes communs
  • Présentation leçons apprises évaluations
  • Presentatie van de regelgeving en de operationele gevolgen voor gemeenschappelijke programma's
  • Geleerde lessen uit de evaluatie van gemeenschappelijke programma's

10.30u.

10.45u.

Case 1: Gemeenschappelijk programma "Uni4Coop" (Eclosio - FUCID - Louvain Coopération - ULB Coopération)

Case 2: Gemeenschappelijk programma Viva Salud - Solidagro - KIYO
12.00u.

Lunch

12.45u. Case 3: Gemeenschappelijk programma "SIA" (SOS Faim - Iles de Paix - Autre Terre) Case 4: Gemeenschappelijk programma Memisa & Artsen zonder Vakantie
14.00u.  Pause Pauze
14.15u. Animation autour des complémentarités et synergies entre organisations

Einde

Je kan aansluiten in de grote zaal of met jouw eigen materiaal blijven werken in de kleine zaal. We hebben deze zaal een volledige dag gereserveerd.

16.15u. Scéance plénière - Synthèse des discussions
16.30u. Fin

• Organisaties die nu al binnen een gemeenschappelijk programma werken
  • Organisaties die pistes aan het exploreren zijn om vanaf 1 januari 2022 met een gemeenschappelijk programma te starten

Doelstellingen van de dag

1. Duiden van (DGD-)regelgeving voor gemeenschappelijke programma’s
  2. Inzicht verschaffen in de succesfactoren en valkuilen van een gemeenschappelijk programma (op basis van drie evaluaties die door de federaties zijn uitgevoerd en de presentatie van een aantal cases)

Schrijf je hieronder in.

Statusbericht

Sorry…This form is closed to new submissions.