Lunchmeeting: Internationale Financiële Instellingen (IFI's) en Ontwikkelingssamenwerking - ngo-federatie

- Lunchmeeting: Internationale Financiële Instellingen (IFI's) en Ontwikkelingssamenwerking

Intern Evenement Enkel toegankelijk voor leden

ngo-federatie, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

12u00 tot 13u45

Georganiseerd door Ngo-federatie - Acodev - Fiabel

Op hun voorstel organiseren ACODEV, ngo-federatie en Fiabel een lunch waarop Belgische vertegenwoordigers van een aantal Internationale Financiële Instellingen (IFI's) toelichting geven over die instellingen en de middelen die zij investeren in ontwikkelingssamenwerking.

De volgende topics kunnen onder andere aan bod komen:

• Een IFI, hoe werkt het (financiering, type interventies, safeguards, governance)?
  • De aanpak van IFI's t.a.v. organisaties van de civiele maatschappij
  • Financieringsmogelijkheden bij IFI’s
  • Hoe best een stem hebben binnen IFI’s (bij strategiebepaling, bij de uitvoering van een project, …)?
  • IFI’s en het Heavily Indebted Poor Countries-programma (HIPC) van het IMF en de Wereldbank

Heb je vragen die je graag aan bod wil laten komen? Geef deze dan zeker op voorhand door via het inschrijvingsformulier.

Sprekers tijdens de lunch zijn:

• Denis Dubuisson, adviseur bij de Afrikaanse Ontwikkelingsbank
  • Heidy Rombouts, adviseur bij de Wereldbank
  • Michael Boseret, adviseur bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (to be confirmed)

Taal: NL en FR

Broodjes worden voorzien, inschrijving verplicht.

Gender | Genre
In lijn met onze rapportage en ons genderbeleid.
En ligne avec notre rapportage et notre politique de genre.

Bij welke organisatie werk jij?
Pour quelle organisation travaillez-vous?

Wat is jouw functie binnen de organisatie?
Quel est votre travail dans l'organisation?

Information message

Bij deze inschrijving ga je akkoord met onze spelregels bij evenementen van ngo-federatie. Contactinformatie en een routebeschijving vind je hier.

En vous inscrivant, vous acceptez nos règles du jeu lors des événement de la ngo-federatie. Pour notre contact et adresse, cliquez ici.

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Meer events

Toon