Lunchgesprek: implicaties van de nexus voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking - ngo-federatie

Intern Evenement Enkel toegankelijk voor leden

Plan International België - Ravensteingalerij 3, 1000 Brussel

van 12.00u tot 14.00u

Georganiseerd door Ngo-federatie - Acodev

Ngo-federatie en Acodev organiseren op dinsdag 10 december 2019 een lunch om de implicaties van de nexus voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking te bespreken.

Het begrip nexus wordt steeds vaker besproken in verschillende internationale fora, zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie en de OESO. De term 'double nexus' verwijst naar de link en afstemming tussen humanitaire interventies en structurele ontwikkelingsinterventies. Het recentere begrip 'triple nexus' verwijst naar de afstemming tussen humanitaire interventies, structurele ontwikkelingsinterventies en vredesopbouw.

Het doel van deze lunch is om Belgische actoren in ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp samen te brengen om te discussiëren over de implicaties van de nexus.

Het panel bestaat uit vier sprekers:

- Celia Cranfield, Senior Advocacy Officer bij VOICE

- François Defourny, directeur internationale programma's bij Plan International België

- Koen Van Acoleyen, directeur van de directie humanitaire hulp en transitie (D5) bij DGD

- Serge Beel, diensthoofd Zuiddienst bij 11.11.11.

De presentaties van de sprekers gebeuren in het Engels.

Gender | Genre
Nodig in het kader van onze rapportage en ons genderbeleid.
Nécessaire pour notre rapportage et notre politique de genre.

Bij welke organisatie werk jij?
Pour quelle organisation travaillez-vous?

Wat is jouw functie binnen de organisatie?
Quel est votre travail dans l'organisation?

Bij deze inschrijving ga je akkoord met onze spelregels bij evenementen van ngo-federatie. Contactinformatie en een routebeschijving vind je hier.

En vous inscrivant, vous acceptez nos règles du jeu lors des événement de la ngo-federatie. Pour notre contact et adresse, cliquez ici.

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel