Lunchcauserie 'Dekolonisering als uitdaging voor ontwikkelingssamenwerking' (online) - ngo-federatie

Intern Evenement Publiek toegankelijk

11u30 - 13u30

Georganiseerd door 11.11.11 en ngo-federatie

Dekolonisering als uitdaging voor ontwikkelingssamenwerking

De Belgische ministerpost voor ontwikkelingssamenwerking was tot 1961 de ministerpost voor Koloniën. Een feit dat toont hoe verweven onze sector is met onze koloniale geschiedenis. Die koloniale erfenis en het idee van witte superioriteit leven nog steeds verder in onze huidige samenleving. Koloniale denkbeelden blijven al dan niet bewust voortbestaan en koloniale structuren werken door tot op vandaag. Beide zijn een belangrijke motor van structureel én dagelijks racisme.

Hoog tijd om als sector te erkennen dat bepaalde machtsverhoudingen ook vandaag nog aanwezig zijn in onze werking, én er iets aan te doen. Om tot een gemeenschappelijk begrip te komen van wat dekoloniseren voor onze sector concreet kan betekenen, bestelden 11.11.11 en ngo-federatie een academisch onderzoek op basis van interviews met respondenten van binnen en buiten de sector.

Neem deel aan het terugkoppelingsmoment en krijg meer inzicht in de perspectieven op dekolonisering in de sector en de specifieke uitdagingen binnen de verschillende actiedomeinen van ontwikkelingsactoren.

Dr. Eva Willems en Dr. Tomas Van Acker, hoofdonderzoekers en verbonden aan de UGent, geven een toelichting over het academische onderzoek tijdens een digitale lunchcauserie. De deelnemers krijgen de kans om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Wanneer?

Vrijdag 9 oktober van 11:30-13:30 (boterhammen en koffie toegestaan :))

Waar?

Online via deze link: https://elf.zoom.us/j/94621737632?pwd=SjgwQjRQejlJR2kvNFY2QnRDTmVVZz09

Meeting ID: 946 2173 7632 Passcode: 630513

Taal?

De voertaal is Nederlands, maar vragen kunnen ook in het Frans of het Engels gesteld worden.

Schrijf je hier in.

Meer events