Lunch & Learn: Does innovation make the humanitarian sector more efficient? - ngo-federatie

Menu

Lunch & Learn: Does innovation make the humanitarian sector more efficient?

Extern Evenement Enkel toegankelijk voor leden

Rue de l’Arbre Bénit 44, 1050 Brussel, Ubuntu Room (Ground Floor)  

van 12.30 u. tot 14.00 u.

Georganiseerd door Handicap International

Humanity & Inclusion (Handicap International) organiseert op 24 april een event rond de resultaten van haar IMP&ACTE 3D project, een project over het 3D printen van orthopedische hulpmiddelen en tele-geneeskunde in Togo, Niger en Mali. Wat zijn de resultaten van dit project ? Maakt innovatie de humanitaire sector meer efficiënt ?

Meer dan 30 miljoen mensen in lage inkomenslanden hebben nood aan een kunstledemaat of een orthopedisch hulpmiddel. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie hebben slechts 5 tot 15% van deze mensen hier toegang toe. De ontwikkeling van nieuwe technologieën heeft de weg geëffend voor een innovatieve benadering voor het verstrekken van gezondheidsdiensten, zoals het bereiken van patiënten in afgelegen streken of conflictzones.

Het project werd geïmplementeerd door HI en haar partners met steun van het Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD).

Wil je deelnemen, registreer dan ten laatste op 18 april : click here to register, Meer info: hier, HI - Contact: Sophie Clesse - 02 233 01 90
 

Meer events

Toon
Website by MINSKY