Introductie Internationaal Humanitair Recht (online) - ngo-federatie

Menu

- Introductie Internationaal Humanitair Recht (online)

Extern Evenement Publiek toegankelijk

Online

Georganiseerd door Rode Kruis Vlaanderen

Altijd al willen weten welke regels er gelden in oorlogen? Welke verschillende soorten gewapende conflicten er zijn? Welke beperkingen er zijn op het gebruik van wapens in gewapende conflicten? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Ook tijdens deze buitengewone periode organiseert Rode Kruis Vlaanderen de jaarlijkse introductieopleiding waarop de basisthema’s van het internationaal humanitair recht (IHR) worden toegelicht. Om tegemoet te komen aan de COVID-19 maatregelen, zal deze vorming uitzonderlijk worden opgesplitst in twee sessies en geheel digitaal verlopen. Uiteraard is er ruimte voorzien voor interactie en oefeningen.

Op donderdagavond 19 november worden de bronnen, het toepassingsgebied en de actoren van het IHR belicht. Op zaterdagnamiddag 21 november gaat men in op de regels met betrekking tot middelen en methoden van oorlogsvoering en de naleving van het IHR en de uitdagingen hieraan verbonden. De lezingen zullen worden gegeven door experten met een verschillende achtergrond binnen het vakgebied IHR.

De prijs voor deze opleiding bedraagt 25 euro. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je op de website.

 

Meer events

Toon
Website by MINSKY