Inspiratiesessie 'Noord-Zuid uit de koker' - ngo-federatie

Inspiratiesessie 'Noord-Zuid uit de koker'

Intern Evenement Publiek toegankelijk

Zoom-link wordt uiterlijk daags voor dit event bezorgd aan al wie inschreef.

11u30 - 13u00

Georganiseerd door ngo-federatie

Ngo-federatie en de leden van de werf ‘Ontkokering Noord-Zuid’ stellen met trots de publicatie ‘Noord-Zuid uit de koker’ voor. Ze is één van de vruchten van ons Toekomsttraject 2030. Daarin brengen we leden samen om ideeën uit te wisselen in kleine groep en daar later de sector mee te inspireren.

Eind april 2020 trapten we deze werf af met een reeks digitale werksessies. De inspiratiegids ‘Noord-Zuid uit de koker’ bundelt inzichten en geleerde lessen uit het traject die relevant zijn voor de hele sector. Hoe komen ngo’s los van de Noord-Zuid-kokers in hun programma’s, hun organisatiemodel en hun discours? Ngo-federatie en de deelnemers aan de werf willen zelfkritiek, reflectie en innovatie stimuleren om organisaties voor internationale samenwerking te helpen evolueren naar een mondiale werking.

We dagen Belgische ngo’s uit om de nieuwe globale benadering die we in deze gids voorstellen, te plooien naar hun eigen DNA. Want zoals bij geen enkel veranderingsproces gaat ook bij ontkokering een ‘one size fits all’ niet op. Verwacht dus geen concreet stappenplan dat je in één-twee-drie op bestemming brengt. Wel veel stof tot nadenken en cases die inspireren en op weg helpen.

De sessie verloopt als volgt:

• ‘Noord-Zuid uit de koker’: 10 tips uit de werf (Sarah Arras)
  • Ontkokeren in de praktijk: Katharina Beelen (Rikolto) en Marleen Vos (Join For Water)
  • Ontkokeren vanuit donorperspectief: Mara Coppens (DGD-DGEO1 Wereldburgerschapseducatie)
  • Q&A en discussie

Deze sessie wordt niet opgenomen.

Contactpersoon: sarah.arras@ngo-federatie.be

Voor welke organisatie werk je?

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Meer events

Toon