Digitaal leerevent over de herziene OESO-DAC evaluatiecriteria - ngo-federatie

- Digitaal leerevent over de herziene OESO-DAC evaluatiecriteria

Extern Evenement Publiek toegankelijk

9.30u - 12.30u

Georganiseerd door DBE in samenwerking met de DGD en de federaties

De Dienst Bijzondere Evaluatie heeft het genoegen u uit te nodigen op het webinar 'Evaluatiecriteria voor ontwikkeling: de uitdagingen van een actualisering en terugkoppeling van ervaringen'. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de OESO, de federaties (Acodev, Fiabel en ngo-federatie) en Enabel, en zal doorgaan in het Frans en het Engels.

Het evaluatienetwerk van de OESO-DAC heeft na een brede raadpleging in 2018 en 2019 een proces van reflectie over en herziening van de evaluatiecriteria uitgevoerd. Dit proces heeft niet geleid tot een fundamentele wijziging van de criteria, maar veeleer tot een verduidelijking van de criteria en tot nieuwe accenten die meer in overeenstemming zijn met de Agenda 2030 en die rekening houden met 25 jaar ervaring met de toepassing van de criteria.

Het doel van dit leerevent is tweeledig:

• De sector informeren over en bewust maken van deze herziening van de criteria en de toepassing ervan in de praktijk;
  • Het organiseren van een uitwisseling van ervaringen binnen de sector over de principes van het gebruik van de criteria of accenten in overeenstemming met de herziening.

Tijdens het event zal o.a. mevrouw Megan Kennedy-Chouane, secretaris-generaal van het evaluatienetwerk van de OESO-DAC, woord en uitleg geven.

Praktisch

Het webex platform zal gebruikt worden (geen noodzaak om het te installeren). De link wordt u na registratie toegestuurd. Gelieve u te registreren via bovenstaand formulier. Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met Corinne Machet, corinne.machet@diplobel.fed.be of 02/501.38.34

Hieronder vindt u de uitnodiging en de agenda in het Frans en Nederlands.

> Registreer je deelname vóór 19 januari

Uitnodiging / Invitation