Welke expertise of ervaring heeft jouw ngo in het werken met de SDG’s? - ngo-federatie

Welke expertise of ervaring heeft jouw ngo in het werken met de SDG’s?

ContactpersoonFemmy Thewissen
13 Mar 2019

DGD startte een nieuw onderzoeksproject ‘SDG’s als een kompas’.

De onderzoekers verzamelen (via ons) zowel contacten van ngo's die rond de SDG's werken als een overzicht van een aantal praktijken en ervaringen bij de ngo’s. Laat ons daarom via een mailtje weten of jullie jullie SDG-praktijken en ervaringen willen delen met de onderzoekers. Wij verzamelen dit voor de sector en geven dit door aan de onderzoekers. Zij plannen op hun beurt een aantal interviews met jullie.

Wat willen de onderzoekers graag weten?

• Hebben jullie een SDG-beleid? De onderzoekers zijn ook geïnteresseerd in een beleid dat refereert naar het breder conceptueel kader rond de SDG’s (‘leave no one behind’, ‘human rights based approach’, etc.).
  • SDG-praktijken: Is er iets veranderd in jullie manier van werken, in de interventies die jullie opzetten, naar aanleiding van de SDGs?
  • Hebben jullie ervaring op het vlak van meten en rapporteren over de doelen, targets of indicatoren van het SDG-kader?

Mail ons (femmy.thewissen@ngo-federatie.be) indien jullie jullie SDG-ervaringen en praktijken willen delen met de onderzoekers en geef, bij voorkeur, aan op welk van bovenstaande drie punten jullie SDG-ervaring ligt.

Het nieuw onderzoeksproject ‘SDG’s als een kompas’.

DGD bestelde een onderzoek dat loopt tot eind 2019. In de eerste fase van het onderzoek worden de bestaande praktijken en ervaringen per kanaal in kaart gebracht (niet-gouvernementele, gouvernementele en multilaterale actoren). Per kanaal van de Belgische ontwikkelingssamenwerking worden ‘scoping papers’ uitgewerkt die de bestaande praktijken in kaart brengen. Deze papers worden tegen de zomer gevalideerd in een workshop per kanaal met de actoren.