30 april: deadline morele verantwoording 2018 via IATI - ngo-federatie

30 april: deadline morele verantwoording 2018 via IATI

ContactpersoonPaola Vallejo Patiño
27 Mar 2019

Een van de luiken van de morele verantwoording betreft de publicatie van programmagegevens in IATI. De deadline valt elk jaar op 30 april. De morele verantwoording 2018 zal minder tijd in beslag nemen dan 2017.

Wat moet er gebeuren?

• In het algemeen moeten vooral een aantal financiële gegevens geactualiseerd worden.
  • Elke organisatie moet ook nagaan welke evoluties in haar programma een aanpassing nodig maken in de publicatie.
  • De sector heeft budgetverschuivingen gekend in het kader van de onderbenutting. Elke organisatie moet kiezen of/hoe ze deze zichtbaar wenst te maken.
  • De standaard is geëvolueerd van versie 2.02 naar 2.03. Deze update heeft aan aantal kleine gevolgen voor de publicatie.
  • Elke organisatie krijgt nogmaals de gelegenheid om de ‘quality check’ van haar publicatie uit te voeren indien deze nog niet gebeurd is.

Om organisaties bij al deze processen te begeleiden, hebben de federaties verschillende nota’s geproduceerd en ondersteuningssessies georganiseerd.

Heb je nog vragen? Contacteer de IATI-verantwoordelijke(n) van jouw organisatie of onze collega Paola.