Training voor (toekomstige) raadgevers integriteit - ngo-federatie

van 9.30 u. - 13.00 u.

Georganiseerd door Ngo-federatie - Acodev - Fiabel

Doelstelling

Deze training leert de raadgever integriteit om niet-oordelend vragen te stellen en het werken met een protocol van gespreksvoering. Dit alles gebaseerd op de basisvoorwaarden van geweldloze communicatie.

Toekomstige raadgevers integriteit.

Ter info:

Er zijn 4 rollen rond integriteit in de organisaties. Deze kunnen eventueel door dezelfde persoon opgenomen worden.

1. Vertrouwenspersoon: Persoon waarbij mensen terecht kunnen met klachten.
  2. Raadgever integriteit: het interne aanspreekpunt als medewerkers geconfronteerd wordt met een (vermoeden van) integriteitsschending en niet zeker weten wat ze hier mee moeten doen. Beschouw het als een wijze vriend.
  3. Focal point integriteit: de persoon die bij een effectieve klacht verantwoordelijk is voor het uitrollen van de klachtenprocedures.
  4. Change manager integriteit: persoon die er voor zorgt dat de verschillende engagementen van het charter worden geoperationaliseerd.

Verloop van de traning

1. Op 7 december is er een training van een halve dag.
    Deze training wordt gegeven door Suzan Langenberg van Diversity. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar voor de Nederlandstalige training. Bij grote vraag, kan de training worden herhaald.
  2. In de weken na de training krijgt elke deelnemer 2 uur één-op-één coaching op een zelf af te spreken moment. Deze coaching vindt plaats in Brussel: eventueel bij een van de federaties of op de zetel van de organisatie zelf.
  3. Daarna wordt door de federaties nog 1 begeleide intervisiebijeenkomst gefaciliteerd.

• Vrijdag 7 december van 9.30 u. tot 13.00 u.
  • Bij Fiabel – J. Dillensplein 1/2a in 1060 Brussel
  • KOSTPRIJS voor de 3 momenten: € 175 (Dit is een goedkoper tarief omdat de federaties een deel van de kosten dragen).

Inschrijven:

Per mail naar koen.frederix@fiabel.be (first come, first served) met opgave van de taal van je vorming.