Toekomstatelier: Samenwerken met diverse actoren - ngo-federatie

Conferentiezaal, Mundo-B, Edinburgstraat 26, 1050 Elsene

Van 9.30u. tot 13.30u. Aansluitend lunch

Georganiseerd door Femmy Thewissen

In het kader van het toekomsttraject 2030 organiseren we 4 ateliers van 13 tot 16 mei.

Tijdens dit atelier gaan we dieper in op de verschillende types samenwerkingen van ngo’s met uiteenlopende stakeholders, zoals donoren, private actoren, lokale overheden, universiteiten, etc.

We hebben een lange geschiedenis van samenwerken met middenveldsactoren internationaal. Meer en meer werken ngo’s samen met actoren van andere sectoren in de maatschappij. Eén van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, SDG 17, pleit voor een sterke multi-stakeholder samenwerking om de 2030 agenda te realiseren. Samenwerken met overheidsactoren, private actoren en middenveldsactoren in een multi-stakeholder partnerschap stelt echter specifieke uitdagingen.

De eerste sessie stelt de vraag naar de meerwaarde van dergelijk type samenwerkingen, de succes- en faalfactoren, en gaat dieper in op de complexiteiten van dergelijke samenwerking.

In de tweede sessie zoomen we specifiek in op de relatie met de private sector. De private sector staat al enkele jaren centraal op de agenda van internationale samenwerking. Met onder andere de SDG’s, het Belgische beleidskader en de aandacht voor due dilligence is die aandacht de laatste jaren alleen maar toegenomen. De private sector omvat een veelheid aan verschillende actoren. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten interacties mogelijk met verschillende soorten private actoren.  Welke interacties gaan ngo’s aan met de private sector? In welke mate hebben de evoluties en trends van de laatste jaren invloed gehad op deze interacties?

Programma

• 9.30u.  – Sessie 1: Multi-stakeholder partnerschappen: naar een ‘Whole-of-Society approach’
    Deze sessie wordt ingeleid en begeleid door Thomas Vervisch.
  • 11.00u. – Pauze
  • 11.15u. – Sessie 2: Relaties met de private sector
    Deze sessie wordt ingeleid en begeleid door Huib Huyse.
  • 13.15u. – Lunch

Schrijf je hieronder in.

Toekomstatelier: Samenwerken met diverse actoren

Gender
Nodig in het kader van onze rapportage en ons genderbeleid.

Bij welke organisatie werk jij?

Wat is jouw functie binnen de organisatie?

Eet je 's middags graag mee?
Indien je mee luncht, duid hieronder aan welke voorkeur je hebt.

Welke lunch mogen we voor jou voorzien?

Bij deze inschrijving ga je akkoord met onze spelregels bij evenementen van ngo-federatie. Contactinformatie en een routebeschijving vind je hier.

Statusbericht

Bij ngo-federatie worden jouw persoonlijke gegevens op een correcte en eerlijke manier behandeld. Net zoals we zelf willen dat onze gegevens behandeld worden.
Lees onze uitgebreide privacyverklaring op www.ngo-federatie.be/privacy. Daar staan o.a. jouw rechten opgesomd.
Heb je vragen of klachten hierover: webmaster@ngo-federatie.be | 02/536.19.31 | Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Meer events

Toon