Afdrukken

Aardbeving Sulawesi (Indonesië)

Contactpersoon: Joris Willems

Indonesie aardbeving 2018

In Indonesië trof op 28 september een aardbeving van 7.5 het westelijk deel van het eiland Sulawesi (Indonesië). Deze werd gevolgd door een tsunami in en rond de stad Palu. Volgens officiële cijfers zijn er meer dan 1300 dodelijke slachtoffers en werden duizenden anderen dakloos. OCHA (VN agentschap voor de coördinatie van humanitaire hulp) becijferde dat zo’n 200.000 mensen wachten op dringende hulp, een kwart van hen zijn kinderen.

Alle Belgische humanitaire ngo’s schoten in actie. Enkelen besloten al hulpverleners naar het rampgebied te sturen. Anderen onderzoeken nog of ze zelf teams zullen sturen, lokale actoren gaan ondersteunen of op een andere wijze zinvol kunnen bijdragen aan de hulpverlening.

 

Een kort overzicht van onze leden die momenteel hun interventies plannen, of reeds actief zijn op Sulawesi. In alfabetische volgorde.

Daarnaast groeperen het Belgische Rode Kruis, Caritas International België, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit, Plan International België en UNICEF België zich via het consortium 12-12.

111111   cncd acodev  FIABEL logo NL  concord