GDPR: Onze ondersteuning voor nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei gaat de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht. Ondertussen gekend als de GDPR (General Data Protection Regulation).
Elke organisatie moet hieraan voldoen. Dus ook de Belgische ngo's.

Vanuit de ngo-federatie werken we samen met Scwitch aan een ondersteunend aanbod.

Nieuw: GDPR register

> Download hier het voorbeeld register specifiek voor ngo's. Dit kan een basis zijn om jouw register van te maken.

logboek GDPR Scwitch ngofed

In het logboek lees je de basis over de wetgeving en de te ondernemen stappen.
In de Toolbox van Scwitch vind je onder andere een uitgebreide FAQ en templates van het register en de analyse die je moet aanmaken.

> Download het logboek

> Download de presentatie van de GDPR infosessie voor ngo's.

> Ga naar de Scwitch Toolbox pagina en scroll omlaag tot aan GDPR.

Bekijk deze video van Scwitch. Hierin leer je alles om jouw organisatie klaar te maken voor de GDPR regelgeving.

Youtube logo 2017 klein

Elke organisatie kan bij scwitch ook terecht voor een een-op-eenbegeleiding door een expert. Meer info vind je in het GDPR-aanbod. of mail naar luk@scwitch.be

18 mei organiseert Concord een Webinar over GDPR:  What does GDPR mean for your organisation? Exchange on the basics.

> meer info lees je hier.

Zeer interessante documenten zijn de templates van WhiteWire.

VVSG heeft een voorbeel van een verwerkersovereenkomst online staan.

111111   cncd acodev  FIABEL logo NL  concord