Introductiedag voor nieuwe medewerkers in de ngo-sector - 26 oktober 2017

introductiedag

Een must voor elke nieuwe ngo-medewerker: een onderdompeling in het sectorbad. Werk je sinds kort bij een ngo, dan is deze vorming iets voor jou! We herhalen de vorming elk voor- en najaar (mei en oktober).

Doel van de vorming

Overzicht geven van de Belgische ngo-sector en van de werking van de federatie en de koepel.

Nieuwe medewerkers van ngo's voor ontwikkelingssamenwerking.

Lesgevers

Stafmedewerkers van ngo-federatie en 11.11.11

9.30 – 10.20 u.
Welkom en voorstelling van de deelnemers. Ngo-landschap - Annemie Demedts (ngo-federatie)

10.20 – 10.30 u.

10.30 – 11.20 u.
Actuele debatten in ontwikkelingssamenwerking - Griet Ysewyn (11.11.11)

11.20 – 11.30 u.

11.30 – 12.20 u.
Strategische uitdagingen voor Belgische ngo's - Annemie Demedts (ngo-federatie)

12.20 – 13.00 u.

13.00 – 16.30 u.
Heel de namiddag hangen we op aan een reeks deelthema's waar je als nieuweling in de sector rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken krijgt. In de voormiddag ging het vooral over het grote strategische verhaal van ontwikkelingssamenwerking in het algemeen en de rol die wij daar als ngo in spelen. In de namiddag zoemen we in op een aantal beheers- en stielaspecten van het ngo-werk. We leggen systematisch de link naar de samenwerking op sectorniveau en hoe ngo-federatie (samen met ACODEV) jou hierin kan ondersteunen. Als federatie is het immers onze taak om krachten te verenigen...

Wat in de namiddag allemaal kort aan bod komt:

• EFQM of 'het kwaliteitsmodel' van de Belgische ngo-sector (Heleen Neirynck - ngo-federatie)
  • Strategische planning (Heleen Neirynck - ngo-federatie)
  • Planning, Monitoring & Evaluatie (PME) (Annemie Demedts - ngo-federatie)
  • Subsidies van DGD en financieel beheer (Paola Vallejo Patiño - ngo-federatie)
  • Transparantie (Paola Vallejo Patiño - ngo-federatie)
  • Dienstverlening & wat mag je van je federatie verwachten? (Arnout Justaert - directeur ngo-federatie)

Alle deelnemers krijgen ook een syllabus mee naar huis.

Methode

Aangezien het doel van deze dag is om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in de ngo-sector en hen daarvoor de nodige kapstokken aan te bieden, is het vooral een informatieve dag. We zorgen wel voor voldoende interactie tussen de deelnemers.

(Voor alle duidelijkheid: dit is geen vorming waarin het geleerde moet 'toegepast' worden. Verwacht dus ook geen 'oefeningen' of 'groepswerken')

Praktische info

Datum:

26 oktober  2017  (9.30 u. - 16.30 u.)

(We ontvangen 's morgens al vanaf 9 uur met koffie en koekjes)

Plaats:

Gebouwen 11.11.11, Zaal Beijing

Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel

Lunch:

Er is een broodjeslunch voorzien voor wie zich inschrijft

Contactpersoon: Maggy Jacobs (maggy.jacobs@ngo-federatie.be of 02/ 536.19.26)

Inschrijven :

inschrijven

(Na inschrijving ontvang je een e-mail met bevestiging. Mocht je er geen krijgen, contacteer dan maggy.jacobs@ngo-federatie.be)

11 be portaal logo 110   cncd acodev  concord