Ngo-federatie is C2E-erkend!

c2e logo 3Jullie federatie is de eerste storm op de EFQM-zee goed doorgekomen en mag trots melden dat ze de eerste federatie van ngo's voor ontwikkelingssamenwerking is die een C2E-erkenning heeft binnen gehaald. Hiermee bewijzen we dat ons engagement in ons streven naar excellentie geen loze woorden zijn.

Een officieel erkende EFQM-validator kwam onze 3 verbeterprojecten evalueren op het niveau van aanpak, ontplooiing en vooral op het resultaat van de verbetering. Daarbij werd ook het toekomstperspectief naar verdere toetsing en verbetering niet uit de weg gegaan.

Ondanks het feit dat we ons indertijd tot proefkonijn hadden gebombardeerd om het concept van "zelfevaluatie" uit te testen, hebben we aan de lijve ondervonden hoe belangrijk het is om eens halt te houden en samen een selectie van 3 verbeterprojecten te maken en daar dan ook aan te werken. Wij kozen voor een intensieve ledenbevraging bij de opmaak van ons strategisch plan 2012-2014, een optimalisering van ons proces van vormingen naar de leden toe en een opmaak van een echt "management dashboard" met focus op KPI's (Kernprestaties indicatoren).Het moedigt ons alleen maar aan om verder te gaan op deze ingeslagen weg. Begin 2013 doen we een nieuwe zelfevaluatie en zetten we weer 3 verbetersteigers op! Zou het kunnen dat kwaliteitsverbetering verslavend is?

Nu zelfs wij met C2E kunnen gehonoreerd worden, kan het niet anders dan dat dit een fluitje van een cent is voor onze leden...

11 be portaal logo 110   cncd acodev  concord